Yerinde dönüşüm ve altyapı projeleri, depremlerden etkilenen bölgelerde kalıcı konut ve altyapı inşasını hızla gerçekleştirmek için hayata geçirilmektedir. Yerinde dönüşüm ve altyapı projeleri, deprem ...
Yerinde dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurulan Yerinde Dönüşüm Ofisleri, vatandaşlara destek sunmaktadır. Yerinde dönüşüm projes ...
Yerinde dönüşüm projelerinde risk yönetimi ve gerileme, bozulma gibi durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması kritik öneme sahiptir.
Yerinde dönüşüm uygulamaları, kentsel tasarım ilkeleri ile desteklenerek daha yaşanabilir ve sürdürülebilir şehirler inşa edilebilir.
Yerinde Dönüşüm Projesi, 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen yapılar için hak sahiplerine sunulan bir dönüşüm modelidir. Hak sahipleri, bu modelle birlikte yapılarının yıkılı ...
Yerinde Dönüşüm Projesi, mühendislik hizmeti almış ve ruhsata tabi olan betonarme, ahşap ve prefabrik yapılar için hibe ve kredi desteği sunmaktadır. Geçici yapılar bu desteklerden yararlanamaz.
Yerinde Dönüşüm Projesi, konut ve işyeri kullanımları için hibe ve kredi desteği sunmaktadır. Depo gibi bağımsız bölümler bu desteklerden yararlanamaz.
Yerinde Dönüşüm Projesine e-Devlet üzerinden veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri aracılığıyla başvurulabilir. Başvurular çevrimiçi olarak devam etmektedir.
Yerinde Dönüşüm Projesine, 06.02.2023 tarihli depremde hasar gören yapı sahipleri, yapı ruhsatı aldıktan sonraki bir yıl içinde başvurabilir.
Ruhsata yönelik iş ve işlemler ilk aşamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, talep halinde tip proje veya tip sözleşme desteği sağlanabilir.